23.11.2015

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün düzenlediği Pazartesi Seminerlerinin ilki 23 Kasım 2015 Pazartesi günü 15.30-16.30saatleri arasında Güney Kampüs A Blok Z-07 numaralı salonda, İMÜ, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof. Dr. Ahmet Nohutçu’nun “Türkiye’nin Yeni Anayasa İhtiyacı” başlıklı çalışması ile gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi veya katılmak için lütfen Veysel Kurt’la veysel.kurt@medeniyet.edu.tr adresinden iletişime geçiniz.

Türkiye'nin Yeni Anayasa İhtiyacı

12 Eylül darbesi sonrası yapılan 1982 Anayasası, 33 yıl boyunca 17 kez değişikliğe uğramıştır. Dolayısıyla içerik ve sistematik olarak bütünlükten, uyumdan ve tutarlılıktan uzak görünmektedir. Bu bağlamda toplumsal uzlaşmanın ürünü olacak yeni bir Anayasa ülkemizin can alıcı siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel açmazlarına bir çözüm olabilir mi? Başkanlık modeli gibi hükümet modellerinin yeni Anayasa bağlamında yeri, rolü, önemi ne olacaktır?

Seminerde bu çerçevede Yeni Anayasanın hazırlanması, kurgusu, içeriği gibi konuların tartışılacağı bir fikir ve zihin cimnastiği yapılacaktır.