15.03.2016

İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün düzenlediği Pazartesi Seminerlerinin dördüncüsü 28 Mart 2016 Pazartesi günü 15.30-16.30saatleri arasında Güney Kampüs A Blok Z-07 numaralı salonda, İMÜ, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden Prof.Dr.Sami Şener “Sosyal İlimlere Yerli Perspektiften Bakma ihtiyacı” başlıklı çalışması ile gerçekleşecektir.

Detaylı bilgi veya katılmak için lütfen Abdullah Said Arı ile abdullahsaid.ari@medeniyet.edu.tr adresinden iletişime geçiniz.

Sosyal İlimlere Yerli Perspektiften Bakma ihtiyacı

Türkiye'de Sosyal Bilimler, batılı form'dan herhangi bir değişiklik yapılmadan aynen bilgi dünyamıza aktarılmıştır. Sosyal bilimler, her toplumun kendi sosyal gerçekleri üzerine kurulmuştur.

Sosyal bilimler, toplum veya medeniyetlerin kültür ve değer sistemleriyle şekillenirler. Türkiye'de sosyal bilim alanında büyük atılımlar yapılamaması, sosyal gerçeklerimizin dikkate alınmamasıyla önemli ölçüde ilgilidir.

Sosyal bilimleri kendi yerel malzeme ve metodolojimizi kullanarak ve sosyal ideallerimizle bağlantılı bir şekilde yeniden kurmamız gerekiyor.

Bu konuda dikkate alınması gereken konu, ‘Değer Sistemimiz’den hareket ederek, sosyal bilim anlayışımızı yeniden belirlemektir. Değer sistemimizle uyumlu olamayan sosyal bilimler, sanal nitelikten öteye geçemeyecek ve sosyal ihtiyaçlarımıza cevaplar hazırlayamayacaktır.